måndag 23 april 2007

Tjejsnack v. 17



·Ska man drogtesta 13-åringar?
-Ja, drogerna går långt ner i åldrarna, och det behövs hjälp och förebyggande åtgärder såsom droginformation, både för föräldrar och barn, redan på lågstadiet om problemet ska minska.

·Tycker du att man ska ha övervakningskameror i skolorna?
-Ja det tycker jag! Om barn lär sig att mobbing, våld, sexuella trakasserier och liknande får konsekvenser (dock via kameraövervakning), så kanske en del av problemen som finns idag försvinner.

·Tycker du att det är ok om det finns övervakningskameror på andra offentliga platser, som bussar, affärer, gator, taxi osv.
-Ja, om det sköts på ett snyggt sätt, så att vi slipper få se rubriker i tidningarna såsom "Hon kysste en annan man mitt på öppen gata, Vi har bilderna" etc. Övervakningen skall hållas till brottsförebyggande syften samt användas vid rån och liknande.

·Ska du donera dina organ?
-Ja. Dessutom borde det vara lag på att man ska vara tvungen att vilja donera sina egna organ om man är villig att ta emot någon annans.

·Vad tycker du om dödshjälp?
-Dödshjälp borde vara en självklarhet, precis som rätten att till exempel tatuera sin egen kropp. Dödshjälpen borde dock beläggas med klausuler såsom att man faktiskt måste vara riiiktigt sjuk, ha konstant smärta och vara vid sina sinnens fulla bruk. Vilka reglerna ska vara är inte mitt jobb att lista ut, det överlåter jag åt de som gillar att bestämma över andra.

Inga kommentarer: